Aller au contenu principal

Over ons

Over ons

Wij zijn een toonaangevend management dienstverleningsbedrijf en richten ons op ambitieuze ondernemers en professionals. Wij ondersteunen de klant, die de uitdagingen van een snel veranderende omgeving wil aangaan.

Door ons groot engagement en ons uitgebreid netwerk geniet je altijd van de beste dienstverlening, persoonlijk en op maat. 

Making people and organizations strong and adaptive

Onze missie

Wij ontwikkelen wendbaarheid, veerkracht en lerend vermogen
in ondernemingen, teams en bij professionals door advies, training, coaching-mentoring in:

Flexibel en efficiënt organiseren 

Werkbaar werk ontwerpen

Talent en complementariteit ontwikkelen

Duurzaamheid en duidelijke strategieën uitwerken

Ruimte voor verbetering, vernieuwing en intrapreneurship creëren

Contributing to a more viable world

Onze visie

We versterken ondernemingen en professionals.

We ontwerpen werkomgevingen, waar mensen zich goed en betrokken voelen, waar het goed toeven is voor iedereen en waar iedereen beter van wordt. We richten de blik op aanpassingsvermogen, flexibiliteit, lerend vermogen en duurzaamheid. 

We ontwikkelen leiderschap en intrapreneurship via participatie en co-creatie, inspireren mensen om hun talenten te gebruiken en hen aan het eind van de dag een gevoel van voldoening en tevredenheid te geven. 

We begeleiden ondernemingen in transitie naar duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Ondernemingen in moeilijkheden proberen we weer op de rails te krijgen of de collaterale schade te beperken.

Ons logo is niet voor niets het klavertjevier, de geluksbrenger.

Smarter Business is Better Business. Daar gaan we voor !

Once entrepreneurs, always entrepreneurs.

Ons verhaal

Waarom zetten we ons in voor ondernemers en professionals ?

Dit heeft met onze eigen geschiedenis te maken.

Als vierde generatie zaakvoerders zagen we hoe ons familiebedrijf haar internationaal succes verspeelde aan interne ruzies. Na de overname beslisten we een duidelijke strategie te voeren en vooral … opnieuw te focussen op samenwerking, eerbied, kennis en integriteit. Samen met onze medewerkers herorganiseerden we het atelier. Ons doel was flow in de werkprocessen, maximale productie-efficiëntie en optimale inzet van talent. Het resultaat loonde de investering en de inspanning. De business trok weer aan. Tevreden klanten. Openbloeiende medewerkers.

Onze succesformule kreeg de naam ‘talent in actie’.

Helaas, onze aanpak kwam te laat. Het bedrijf redde het niet. We vroegen de faling aan. Onze medewerkers vonden toen - in een periode waar dit niet vanzelfsprekend was- allemaal, ongeacht hun leeftijd, snel werk. Dankzij hun ervaringsgetuigschriften en de opleidingen. Maar het verdriet was groot ...

Vallen en opstaan

Voor ons brak ook een rouwperiode aan. Philip besloot zijn kennis over te dragen aan het WTCB via Tetra-projecten. Gaandeweg wilden we ook begrijpen hoe we een succesvolle verandering van bedrijfscultuur hadden gerealiseerd. Hoe maakten we het bedrijf voor het eerst sinds jaren weer rendabel ? Hoe namen wij onze medewerkers mee in het verhaal van het VCA-certificaat ? Hoe motiveerden wij hen voor continu leren en verbeteren ? Wij begonnen weer te studeren. Onze praktijkervaring onderbouwden we met de resultaten van wetenschappelijk onderzoek. En zo begon ook onze never ending learning story ...

Entrepreneurs voor entrepreneurs: beter begrijpen, groter zelfvertrouwen en nieuwe skills

Zo startten we onze consultancy in 2010. Intussen hebben we al meer dan 25 jaar ervaring en begeleidden al talloze KMO's in zeer diverse sectoren. Wij willen aan ondernemers en professionals die dienstverlening geven, die hen meer zelfvertrouwen geeft, hun lerend vermogen aanzwengelt en een andere blik op hun werk en onderneming geeft. Wij willen hen waarderen, steunen, weer op de rails krijgen, hun werkgeluk ontwikkelen.

Early Warning Europe Mentor Academy
Our social engagement

Ondernemers in moeilijkheden

Onze vrijwillige activiteiten in DYZO VZW (Dynamisch Zelfstandig Ondernemen) en EWE (Early Warning Europe) behoren tot de niet commerciële, filantropische pijler van Oxalis Consult. Ze zijn gebaseerd op onze waarden en bedrijfscultuur en sluiten nauw aan op onze missie en visie. We zetten ons in voor een betere wereld en een meer rechtvaardige en duurzame economie. 

 

In 2008 getuigde voor het eerst een ondernemer over zijn faling. Philip Oosterlinck. De Tijd waagde het om dit onderwerp aan te kaarten.
Falen was taboe. Onze samenleving beschouwde een gefailleerde als een 'looser', een mislukkeling, een fraudeur. Dit werd een familie aangelegenheid. Wilden onze kinderen het risico nemen van zo'n getuigenis, negatieve en kwetsende reacties uit hun omgeving oogsten? Zonder hun akkoord, geen getuigenis. Maar ze durfden het aan. En de reacties waren talrijk. Vele collega-ondernemers steunden Philip ten volle. 

Sindsdien is een hele weg afgelegd.

In 2008 sloot Philip aan bij Tussenstap en werd vrijwilliger om ondernemers in moeilijkheden te ondersteunen. Hij is co-auteur van het boek Succes is één keer meer opstaan: hernieuwd ondernemerschap, Corinne Reynders, Philip Oosterlinck, Bert Verdonck.

Falen bespreekbaar maken en uit de taboesfeer halen werd zijn levenswerk en de niet commerciële poot van Oxalis Consult. Het doel is om ondernemers in moeilijkheden weer op de rails te krijgen, hun business future proof te maken, kennis en werkgelegenheid redden. Of de collaterale schade zoveel mogelijk beperken bij stopzetting. 

Philip werd achtereenvolgens lid van de raad van advies, bestuurder van DYZO (de fusie tussen Tussenstap en Efrem), bestuurder van Early Warning Europe, en mentor in Early Warning Mentor Academy. In 2023 werkte hij samen met andere mentors aan een Europees programma om mentors op te leiden.

Our core values

Wat ons leidt in ons werk

Wat we doen, doen we graag en goed. Ons werk is maatschappelijk relevant en heeft betekenis voor ons. Maar hoe we zaken doen is net zo belangrijk als wat we doen. Onze kernwaarden zijn de principes die ons dagelijks leiden bij het helpen van onze klanten. Ons logo is niet voor niets het klavertjevier, de ultieme geluksbrenger. De vier blaadjes staan symbool voor de perfecte eenheid: Hoop, Vertrouwen, Empathie, Geluk. 

Hoop
Hoop

Integriteit en deskundigheid zijn ons handelsmerk. Voor ons zijn eerlijkheid en professionalisme de basis voor de lange termijn relatie met onze klant en onze partners.

 

Vertrouwen
Vertrouwen

Onze diensten voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Evalueren, verbeteren, vernieuwen zitten in ons DNA. Transparantie is key: we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. 

Liefde
Liefde

We werken graag met en voor mensen. Wij waarderen de bijdrage van eenieder aan een duurzame en gedragen oplossing. Steunen al wie zich inzet voor een betere samenleving.

Geluk
Geluk

Duurzaamheid en welzijn zijn de hoekstenen van een menswaardige economie. We werken voor het groter goed, voor een betere balans tussen People, Profit, Planet en Prosperity.

What our customers are telling about us

Tevreden Klanten

Het vertrouwen en de tevredenheid van onze klant zijn onze grootste rijkdom. 

Stuur ons je bericht.

Of je nu op zoek bent naar antwoorden, een probleem wilt oplossen of ons gewoon wilt laten weten hoe we het hebben gedaan, je vindt hier vele manieren om contact met ons op te nemen. Wij zullen je helpen je problemen snel en gemakkelijk op te lossen, zodat je je weer met belangrijker zaken kunt bezighouden.

Aanspreektitel