Aller au contenu principal

Jouw Europass

We hebben de ambitie om bij te dragen aan de Never Ending Learning Story door waardevolle initiatieven te promoten.

Je rugzakje altijd en overal beschikbaar

Maak je Europass gratis aan

Europass is een absoluut waardevol initiatief van de Europese Commissie, die kadert binnen onze Never Ending Learning Story. We willen het promoten. Om het goede voorbeeld te geven hebben we onze eigen Europass aangemaakt en geven je ten stelligste de raad om jouw professioneel rugzakje aan te maken. 

Europass biedt je een aantal gratis tools aanbiedt om je leer- en werkervaringen, vaardigheden en kwalificaties te documenteren, bewaren en transparant te maken, in binnen- en buitenland. Het is gratis, efficiënt en goed beveiligd.

Europass

Europass

Europass is beschikbaar in 29 talen en relevant voor lerenden, werkzoekenden, onderwijsinstellingen en opleidingscentra.

Maak je EU login en Europass Account gratis aan.

Europass maakt de uitwisseling mogelijk van informatie over je vaardigheden en kwalificaties tussen verschillende belanghebbenden (jij, onderwijsinstellingen, werkgevers, organisaties enz)

Europass biedt niet alleen betrouwbare en relevante informatie over het erkennen van vaardigheden en kwalificaties, maar wijst je ook de weg naar relevante instanties die je kunnen helpen tijdens je zoektocht naar werk en opleidingen in Europa.

Europass-e-Portfolio is een set digitale tools waarmee je leer- en werkervaringen, interesses en vaardigheden op je Europass-profiel kunt vastleggen. Op basis van je profiel ontvang je suggesties op maat over opleidingen en jobs over heel Europa en kan je CV's en motivatiebrieven opstellen. In 'Mijn Bibliotheek' kan je al je leerbewijzen bijhouden en delen met relevante instellingen of toekomstige werkgevers.

Voordelen voor elke betrokkene

European Digital Credentials for Learning

Dit is een Europees standaardformaat voor digitale diploma's en certificaten, die met een unieke e-Seal worden ondertekend. Elke betrokkene wordt op die manier in staat gesteld om geldige, tegen fraude beschermde digitale diploma's en certificaten (credentials) uit te reiken, op te slaan, te bekijken, te verifiëren en te delen.

 

Professional
 • Je kunt een e-Portfolio opbouwen waarin je ook alle digitale bewijzen van leer- en werkervaringen (credentials) kunt bijhouden. Je bent eigenaar van je gegevens.
 • Je kunt je credentials makkelijk delen met een toekomstige werkgever en/of met een (onderwijs)instellingen in het kader van een voortgezette opleiding
 • Je kunt op elk moment in je loopbaan je credentials aanbieden en laten verifiëren, zelfs als de instelling niet meer bestaat, of als de gegevens die tot de uitreiking van de credential leidden, verloren zijn gegaan.
Werkgever
 • Je geniet van een administratieve vereenvoudiging bij het verifiëren van diploma's en getuigschriften (credentials) tijdens sollicitaties
 • Je kunt de diploma's en getuigschriften van kandidaten, vooral die uit andere lidstaten, gemakkelijker begrijpen omdat ze in de taal van de werkgever worden vertaald
 • Je kunt de diploma's en getuigschriften vertrouwen, omdat ze tegen fraude geschermd zijn
Aanbieder van onderwijs en training
 • Je kunt de kosten voor het uitreiken van diploma's en certificaten (credentials) verlagen
 • Je kunt de diploma's en certificaten van lerenden, vooral uit andere lidstaten, gemakkelijker begrijpen, omdat ze in de taal van de aanbieder van onderwijs en training worden vertaald
 • Je geniet van een administratieve vereenvoudiging van het verifiëren van diploma's en certificaten bij het verwerken van studie-aanvragen
We helpen je om je Europass aan te maken

Aan de slag

Om in je Europass account in te loggen zal je uit één van de volgende opties kiezen:

 • een wachtwoord; 
 • een EU Login-app met PIN-code; een EU Login-app met QR-code; 
 • GSM-nummer + SMS; 
 • Token; CRAM-token; e-ID en kaartlezer; Beveiligingscode of vertrouw platform

Kies voor één van de 29 talen. 

Stap 1

Maak je EU login gratis aan.

Stap 2

Maak je Europass Account gratis aan.

Stap 3

Niet gelukt ? We helpen je verder.