Overslaan en naar de inhoud gaan
Tekst_Ondernemers_Award

Philip Oosterlinck bekroond als beste herstarter

Abstract - Ondernemersaward van HoGent en Odisee doorbreekt taboe op falen. Door ieder jaar een specifieke award te voorzien voor een geslaagde herstarter maken de HoGent en Odisee falen bespreekbaar als deel van ondernemen en als leerervaring.


Vijfde Ondernemersaward

De HoGent en Odisee bekronen ieder jaar de meest gebeten ondernemer uit de regio Aalst. Op 28 april reikten beide Aalsterse hogescholen hun vijfde Ondernemersaward uit, dit keer aan Frans Krauch van Viano-Rendapart. Bij die gelegenheid werd, zoals ieder jaar, ook een succesvolle herstarter in de schijnwerpers gezet. Die eer viel te beurt aan Philip Oosterlinck van het adviesbureau Oxalis Consult, die zich al jaren vrijwillig inzet bij Dyzo, waar hij ook lid is van de Raad van Advies.

Rolmodellen

De Ondernemersaward is een samenwerking tussen de HoGent, Odisee en de stad Aalst, die de afgelopen jaren financieel gesteund werd door het Agentschap Innoveren en Ondernemen van de Vlaamse overheid. De studenten bedrijfsmanagement van beide hogescholen spelen daarbij een hoofdrol: zij nomineren ondernemende rolmodellen met een hart voor innovatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Door het contact met ondernemers wordt de ondernemingszin van de studenten aangewakkerd, gaan ze ondernemerschap als een realistische carrièremogelijkheid zien en raken ze vertrouwd met hun toekomstige werkveld. Ook falen maakt deel uit van ondernemen, maar in Vlaanderen heerst er nog steeds een taboe op. De angst om te falen vormt zelfs de grootste drempel om te starten met een eigen onderneming, zo bleek uit onderzoek van de HoGent. Door ieder jaar een specifieke award te voorzien voor een geslaagde herstarter maken de HoGent en Odisee falen bespreekbaar als deel van ondernemen en als leerervaring.

Bekijk het filmpje over Philip Oosterlinck
03-05-2016