Overslaan en naar de inhoud gaan

Entrespiegel

ENTRE-Spiegel 2.0, een online tool

 

 

 

 

Met behulp van de Entrespiegel 2.0 kan je je ondernemerscompetenties ontwikkelen en verbeteren. De ENTRE-Spiegel 2.0 is een wetenschappelijk onderbouwde tool van het Centrum voor Professionele Opleiding en Ontwikkeling en Levenslang Leren (POOLL) van de KULeuven. De ENTRE-Spiegel 2.0 peilt naar de elf belangrijkste competenties die je als ondernemer nodig hebt.

Wat is het ?

De ENTRE-Spiegel 2.0 is een online (zelf)reflectie instrument, gebaseerd op het EntreComp (European Entrepreneurship Competence Framework) en definieert ondernemerschap als het vermogen om ideeën om te zetten in actie, die waarde creëert voor de ander.

ENTRE-Spiegel 2.0 onderscheidt 11 ondernemerscompetenties en 48 gedragsindicatoren. De ondernemerscompetenties zijn: doorzettingsvermogen, overtuigingskracht, netwerken, zicht op de markt, inschatten van risico’s, klantgerichtheid, besef van rendement, verantwoordelijkheid, besluitvaardigheid, kansen zien, toekomstgericht plannen.

Deze ondernemerscompetenties zijn noodzakelijk en onmisbaar, kunnen aangeleerd en verbeterd worden, en moeten in bepaalde mate aanwezig zijn om als intrapreneurial professional succesvol te worden.

Doel van ENTRE-Spiegel

De tool focust op ondernemende professional (ondernemer én medewerkers) en maakt bewustwording mogelijk met betrekking tot de generieke ondernemerscompetenties en de ontwikkelbaarheid ervan.

Wij zetten deze tool in bij het opstellen van een ondernemersprofiel, een 360° feedback, persoonlijke ontwikkeling en een groepsprofiel m.b.t. deze competenties.

Ondernemersprofiel

Je vult de 48 gedragsindicatoren van de ENTRE-Spiegel 2.0 in op basis van een zelfreflectie over je eigen handelen in huidige situaties.

Het resultaat van de tool geeft een ondernemersprofiel, dat bestaat uit:

  • Een spinnenwebdiagram, waarop je score aangeduid staat t.o.v. de onder- en bovengrens
  • Een overzicht van de ondernemerscompetenties waar je goed in bent en waar je nog aan moet werken
  • De bespreking van de 11 ondernemerscompetenties met per competentie de definitie of omschrijving van wat bedoeld wordt, de antwoorden per gedragsindicator en een concrete uitleg bij het behaalde resultaat.

De tool biedt ook de mogelijkheid om een 360° feedback te voeren. Je kunt aan maximum vijf mensen vragen om de ENTRE-Spiegel 2.0 over jou in te vullen.

De tool kunnen we ook inzetten om een groepsprofiel te maken, waardoor we het gemiddelde profiel van de groep kunnen opstellen of groepen met elkaar kunnen vergelijken.

De trainer/ coach bespreekt de resultaten met jou/ met het team.

Heb je interesse ? Neem contact op met ons via het contactformulier

Of je nu op zoek bent naar antwoorden, een probleem wilt oplossen of ons gewoon wilt laten weten hoe we het hebben gedaan, je vindt hier vele manieren om contact met ons op te nemen. Wij zullen je helpen je problemen snel en gemakkelijk op te lossen, zodat je je weer met belangrijker zaken kunt bezighouden.

Adres: Koopvaardijlaan 52 | BE 9000 GENT 

Telefoon: +32 9 227 31 18

Contactformulier

Aanspreektitel