Overslaan en naar de inhoud gaan

Entrespiegel

ENTRE-Spiegel 2.0, een online tool

 

 

 

 

Verbeter en ontwikkel je ondernemerschap met behulp van de Entrespiegel 2.0. Het Centrum voor Professionele Opleiding en Ontwikkeling en Levenslang Leren (POOLL) van de KULeuven ontwikkelde dit instrument. De ENTRE-Spiegel 2.0 peilt naar de elf belangrijkste competenties van een ondernemer.

Wat is het ?

De ENTRE-Spiegel 2.0 is een online (zelf)reflectie instrument, gebaseerd op de EntreComp (European Entrepreneurship Competence Framework). Die definieert ondernemerschap als het vermogen om ideeën om te zetten in actie, die waarde creëert voor een ander.

ENTRE-Spiegel 2.0 onderscheidt 11 ondernemerscompetenties en 48 gedragsindicatoren. De ondernemerscompetenties zijn: doorzettingsvermogen, overtuigingskracht, netwerken, zicht op de markt, inschatten van risico’s, klantgerichtheid, besef van rendement, verantwoordelijkheid, besluitvaardigheid, kansen zien, toekomstgericht plannen.

Je kunt die ondernemerscompetenties aanleren en verbeteren. Ze zijn noodzakelijk en onmisbaar. Je hebt ze nodig om als ondernemer succesvol te zijn.

Doel van ENTRE-Spiegel

De tool richt zich tot de ondernemende professional (ondernemer én medewerkers) en heeft tot doel bewustwording rond generieke ondernemerscompetenties en de ontwikkelbaarheid ervan te creëren.

Wij gebruiken de tool om een ondernemersprofiel te genereren, een 360° feedback, een groepsprofiel en een ontwikkelingsplan.

Ondernemersprofielen

Je vult de 48 gedragsindicatoren van de ENTRE-Spiegel 2.0 in op basis van een zelfreflectie over je eigen handelen in huidige situaties.

Het resultaat is een ondernemersprofiel, dat bestaat uit:

  • Een spinnenweb diagram met scores t.o.v. de boven- en ondergrens
  • Een overzicht van de ondernemerscompetenties: waar je goed in bent en waar je nog aan moet werken
  • De bespreking van de 11 ondernemerscompetenties met per competentie de definitie of omschrijving ervan, de antwoorden per gedragsindicator, en een concrete uitleg bij het behaalde resultaat.

Wat denken anderen over je ondernemerschap ? Maximum vijf mensen vullen de ENTRE-Spiegel 2.0 over jou in. Die 360° feedback geeft je een genuanceerd beeld over je competenties en wat beter moet.

Wil je groepen met elkaar vergelijken ? Gebruik dan de tool om een groepsprofiel te maken. Hiermee krijg je het gemiddelde profiel van de groep(en) en de mogelijkheid om te vergelijken.

De trainer/ coach bespreekt de resultaten met jou/ met het team.

Heb je interesse ? Neem contact op met ons via het contactformulier

Of je nu op zoek bent naar antwoorden, een probleem wilt oplossen of ons gewoon wilt laten weten hoe we het hebben gedaan, je vindt hier vele manieren om contact met ons op te nemen. Wij zullen je helpen je problemen snel en gemakkelijk op te lossen, zodat je je weer met belangrijker zaken kunt bezighouden.

Vestigingen: 
Moreelstraat 9a | B 9470 DENDERLEEUW
Koopvaardijlaan 52 | B 9000 GENT 

Isabelle STUBBE: +32 9 498/594.664
Philip OOSTERLINCK: +32 477/591.385

Contactformulier

Aanspreektitel