Skip to main content

Over ons

Over ons

Wij zijn een toonaangevend management dienstverleningsbedrijf dat zich richt op het werken met ambitieuze ondernemers en professionals. Dit betekent dat wij ondersteuning bieden aan onze klant, die de wil heeft om het hoofd te bieden aan de vele en onvermijdelijke uitdagingen waarmee hij/zij te maken krijgt in onze snel veranderende omgeving.

Dankzij onze grote betrokkenheid kan je rekenen op een persoonlijke service. Ons uitgebreid netwerk geeft je ook toegang tot de beste dienstverlening. 

Talent in action

Ons verhaal

Waarom zetten we ons in om entrepreneurs en professionals te begeleiden? Dat heeft met onze eigen geschiedenis te maken.

Als vierde generatie zaakvoerders hebben we gezien hoe ons familiebedrijf haar internationaal succes had verspeeld aan interne ruzies. Na de overname beslisten we een duidelijke strategie te voeren en vooral … opnieuw te focussen op samenwerking, eerbied, kennis en integriteit. Samen met alle medewerkers werd het atelier opnieuw georganiseerd met maximale productie-efficiëntie en inzet van talent.
De business trok weer aan met alleen maar tevreden klanten en medewerkers. Onze succesformule kreeg de naam ‘talent in actie’.

Dit is meteen de start van Oxalis Consult geworden. Wij zijn entrepreneurs-consultants met meer dan 25 jaar ervaring in verschillende sectoren. Wij helpen je vorm geven aan je professionele droom. 

 

 

Making people and organizations strong and adaptive

Onze missie

Wij ontwikkelen wendbaarheid, veerkracht en lerend vermogen
in ondernemingen, teams en bij professionals door:

  • Flexibel en efficiënt te organiseren 
  • Werkbaar werk te ontwerpen
  • Talent en complementariteit te ontwikkelen
  • Duurzame en duidelijke strategieën uit te werken
  • Ruimte voor verbetering, vernieuwing en intrapreneurship te creëren
Contributing to a more viable world

Onze visie

We helpen droomondernemingen realiseren, waar het goed toeven is voor iedereen en waar iedereen beter van wordt. We ontwikkelen aanpassingsvermogen in snel veranderende omgevingen, integreren duurzaamheid en creëren ruimte voor continu verbeteren en innoveren. We ontwikkelen leiderschap en intrapreneurship via participatie en co-creatie.  

We helpen werkomgevingen ontwerpen, waar mensen zich betrokken voelen. Die mensen inspireren om hun talenten te gebruiken en hen aan het eind van de dag een gevoel van voldoening en tevredenheid te geven. Ons logo is niet voor niets het klavertjevier, de geluksbrenger. Smarter Business is Better Business. Daar gaan we voor !

Groeitraject - PM architecten, RONSE

Groeitraject - PM architecten, RONSE

Wat onze onze partners over ons vertellen

Alleen ben je niets. We besteden veel zorg aan kwaliteitsvolle en duurzame relaties met onze partners. Misschien interessant voor jou om te weten wat onze partners over ons denken en vertellen ?

Isabelle en Philip beschikken over een ruime en goed onderbouwde expertise.

Dit is het resultaat van hard werken en continu leren. We hebben tientallen jaren ervaring en blijven bijscholen om onze expertise te verdiepen en actueel te houden. We steunen op kwalitatieve netwerken en partnerschappen en tegreren waardevolle wetenschappelijke inzichten in onze diensten.

Philip en Isabelle zijn zeer gedreven en zetten zich met hart en ziel in.

We hebben een duidelijke visie en gaan ervoor ! We weten wat en hoe we willen en kunnen bijdragen. We doen wat we goed kunnen en graag doen. We voelen ons betrokken bij onze klant en zetten ons in met hart en ziel om je te ondersteunen.

Philip en Isabelle hebben een groot maatschappelijk engagement.

We willen zinvol bijdragen aan onze samenleving en economie via onze dienstverlening en vrijwilligerswerk. We richten ons vooral op vier Sustainable Development Goals: Gezondheid en welzijn op het werk, Kwaliteitsvolle opleidingen, Werkbaar werk en duurzame ontwikkeling, Innovatie

Your benefits, worth an investment

Waarom zou je voor ons kiezen ?

Investeer voor de lange termijn in je competitief voordeel.

Wendbaarheid

Ondernemingen zijn voortdurend geconfronteerd met de noodzaak om zich aan te passen aan nieuwe regelgeving, veranderende marktvraag of de opkomst van nieuwe technieken en technologie. Aanpassing is de enige manier voor een onderneming om te overleven. Je bent in staat om je bedrijfsprocessen zo te organiseren dat je heel snel kunt aanpassen en een cultuur van continue verbetering en innovatie creëren. 

Veerkracht

Je richt je bedrijfsprocessen zo in dat je medewerkers hun talenten bewuster inzetten, meer samenwerken en beter focussen op de behoeften van je klant. Hun vermogen om te leren, sneller te reageren, nieuwe oplossingen te ontwikkelen en zich aan te passen neemt toe. Wij verbinden mens en technologie op zo’n manier dat het een duurzame meerwaarde creëert voor je medewerkers, je onderneming en je hele ecosysteem. 

Efficiëntie

Door processen inzichtelijk te maken verkrijg je een beter zicht op de bottlenecks en de inefficiënties, dubbele en ontbrekende schakels, stresshaarden, diverse risico’s. We voorkomen verspillingen door processen beter te ontwerpen, resources beter te benutten, informatiestromen beter te regelen. Efficiënte processen verminderen de frustraties bij de medewerkers, de risico's op fouten en fraude. 

Productiviteit

Efficiënte bedrijfsprocessen hebben een onmiddellijke impact op de productiviteit van je onderneming. Je medewerkers verliezen geen tijd met overbodige taken of bottlenecks, die de vlotte uitvoering van hun taken hinderen. Repetitief en geestdodend werk wordt zoveel als mogelijk geautomatiseerd. Medewerkers kunnen focussen op belangrijkere taken met een hogere toegevoegde waarde.

Naleving en transparantie

Afhankelijk van de branche waarin je onderneming actief is, zal deze moeten voldoen aan bepaalde regelgeving en voorschriften, zoals veiligheids-, kwaliteits-, financiële normen, enz. Wij maken je processen volledig transparant, zowel voor de regelgevende instanties als voor het management en de medewerker. 

 

Consistentie en overdraagbaarheid

Standaardisatie versterkt je business. Je bepaalt die ene manier om de dingen beter te doen in plaats van een veelheid aan methodes te hanteren. De output en de kwaliteit leg je vast en evalueer je continu. Je verankert de knowhow van je medewerkers en maakt de kennisoverdracht gemakkelijker. 

Minder kosten, betere bedrijfsresultaten

De verspillingen, inefficiënties en disfunctioneringen die we wegnemen besparen je veel directe en indirecte kosten. Bij de meesten van onze klanten heeft dit een onmiddellijke en positieve impact op de marge. Meer winst dus. 

Maar er is meer. Je business blijft actueel. Soms levert het zelfs nieuwe opportuniteiten. Je kunt nieuwe klanten aantrekken of nieuwe markten betreden. Je omzet groeit. Je nieuwe manier van organiseren maakt je groei ook nog mogelijk. Mooi toch ?

Tevreden klant en medewerker

Onze aanpak verhoogt aanzienlijk het welbevinden en de jobvoldoening van je medewerkers en jezelf als ondernemer. Je leert hen te betrekken bij je business, hun talent beter in te zetten en hun bijdrage duidelijk en zinvol te maken. Tevreden medewerkers kunnen zich focussen op hun werk en op hun klant. Dit maakt meteen ook je klant gelukkig. Je kunt het verschil in tevredenheid van je klanten en je medewerkers voor en na de transitie meten. Door een positieve leercultuur voorkom je hoog oplopende kosten van verloop, verzuim, demotivatie, ... 

Our core values

Wat ons leidt in ons werk

Wat we doen, doen we graag en goed. Ons werk is maatschappelijk relevant en heeft betekenis voor ons. Maar hoe we zaken doen is net zo belangrijk als wat we doen. Onze kernwaarden zijn de principes die ons dagelijks leiden bij het helpen van onze klanten. Ons logo is niet voor niets het klavertjevier, de ultieme geluksbrenger. De vier blaadjes staan symbool voor de perfecte eenheid: Hoop, Vertrouwen, Empathie, Geluk. 

Hoop
Hoop

Hoop draait om Kwaliteit. Onze kwaliteitslabels getuigen van de hoge kwaliteitseisen waaraan we voldoen. Je kan rekenen op een transparante dienstverlening.   

Vertrouwen
Vertrouwen

Onze Integriteit en Deskundigheid zijn ons merk en de basis voor een lange termijn relatie met onze klant en onze partners.

Empathie
Empathie

We hebben een groot Inlevingsvermogen. We werken graag samen met mensen en waarderen elke bijdrage aan een duurzame en gedragen oplossing.

Geluk
Geluk

Wij richten ons op Duurzaamheid en Welzijn: de juiste dingen zeggen en doen om People, Profit, Planet en Prosperity in balans met elkaar te brengen.

What our customers are telling about us

Tevreden Klanten

Het vertrouwen en de tevredenheid van onze klant zijn onze grootste rijkdom. 

Stuur ons je bericht.

Of je nu op zoek bent naar antwoorden, een probleem wilt oplossen of ons gewoon wilt laten weten hoe we het hebben gedaan, je vindt hier vele manieren om contact met ons op te nemen. Wij zullen je helpen je problemen snel en gemakkelijk op te lossen, zodat je je weer met belangrijker zaken kunt bezighouden.